KKTC İŞBUL


İsbul.gov.ct.tr

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti işgücü piyasasının mevcut durumu ve temel dinamiklerinden hareketle, ülkemizde istihdamın artırılması ve işsizlikle mücadele için istihdam ve işsizliği doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen tüm unsurların çözülmesi hedefi ile isbul.gov.ct.tr uygulaması hazırlanmıştır Bu uygulama, genel olarak ülkemizde iş arayan ve eleman bulma amacını güden tüm taraflara işgücü piyasasının istihdam aşamalarında aktif rol oynayarak yardımcı olma hedefinde olacaktır. Bu çerçevede ülkemizde işsizliğin önlenmesi için kısa, orta ve uzun vadeli programlar ile KKTC’de istihdamın geliştirilmesi, korunması ve yaygınlaştırılması için rehberlik yapacaktır.

Vizyon

Sosyal Politika oluşturma sürecinin ilk adımı bir durum tesbiti ile mevcut problemin tanımlanmasıdır. Temel sorun Ülkemizde İşsizliği azaltmaya yönelik yetersiz istihdam programları ve eğitim-istihdam ilişkisin zayıflığı nedeniyle yerel istihdam politikaları sektörel gelişimlere cevap verememiş olması ve KKTC işgücü piyasasında sürekli olarak yabancı iş gücüne olan talebin artmasıdır. KKTC’de varolan yeterli düzeydeki işgücünün doğru ihtiyaç alanlarına yönlendirilmesinin sağlanabilmesi amacıyla sistemsel düzenlemelere gidilmelidr. Bu çerçevede isbul.gov.ct.tr portali işgücü piyasası politikalarının belirlenmesine ve uygulanmasına öncülük ederek, iş arayanların iş seçmelerine yardımcı olarak işsizlikle mücadelede etkin, yenilikçi, akılcı, sürdürülebilir ve kapsayıcı tedbirlerle istihdamı koruyucu ve artırıcı kamu istihdam hizmetlerinin sunulmasına yardımcı olacaktır.

Misyon

İşverenlere, iş arayanlara ve iş gücü piyasasına girme potansiyeli olanlara istihdam politikaları uygulayarak işsizlik sorununu ele almak KKTC’deki misyonumuzun temelini oluşturmaktadır. Ayrıca ülkedeki işsizliğin azaltılması ve sürdürülebilir istihdamın sağlanması amacıyla çalışma yaşamını esas alan bir yaklaşımla istihdam politikaları geliştirmek, aktif piyasanın işgücü ihtiyacı doğrultusunda bilgi sistemleri aracılığıyla ihtiyaçları tespit edip bu doğrultuda işgücü arz ve talebini eşleştirmek ve istihdama erişimi kolaylaştırmak, işgücünün mesleki beceri ve tecrübesinin geliştirilmesine katkı sunarak istihdam edilebilirliği artırmak, ve istihdama ilişkin tüm kararları sosyal diyalog içerisinde geliştirmek ve gerçekleştirmektir.